Acupunctuur bij vruchtbaarheidsproblemen

Lukt het je vooralsnog niet natuurlijk zwanger te raken? Dan kan acupunctuur je mogelijk helpen! Uit onderzoek is gebleken dat wanneer er naast IVF ook acupunctuur wordt toegepast, de kansen van vrouwen om zwanger te worden opmerkelijk groter worden.  Middels acupunctuur wordt de cyclus in balans gebracht. Ook wordt het emotionele stuk aangepakt aangezien negatieve emoties de balans in je lichaam kunnen verstoren. Acupunctuur geeft verlichting bij menstruatieklachten als PMS of hoofdpijn. Het zorgt voor een regelmatigere cyclus. PCOS en endometriose kunnen minder klachten geven door de behandeling.

Acupunctuur kan op zichzelf of aanvullend op een vruchtbaarheidsbehandeling, een goede gezondheid creëren zodat het baarmoederslijmvlies goed is voorbereid op de te bevruchten eicel. Acupunctuur kan de kans aanzienlijk verhogen om zwanger te geraken. Na de bevruchting en als het embryo zich ingenesteld heeft, kan acupunctuur er voor zorgen dat de eventuele afstotingskans verkleind wordt.

Het IVF-traject is intensief en spannend, zowel lichamelijk als emotioneel. Door een acupunctuurbehandeling wordt u rustiger en groeit uw gevoel van vertrouwen. Hierdoor neemt de kans op een succesvolle behandeling toe.