Blokfluit / AMV

DSC_0475Houd je van muziek en wil je graag het notenschrift leren begrijpen? Geef je dan nu op voor een blokfluitcursus!
Er wordt les gegeven in een klein groepje, zodat er voldoende aandacht is voor de individuele ontwikkeling van ieder kind. Muziek maken gaat verder dan alleen noten spelen. Je persoonlijke karakter wordt zichtbaar bij het muziek maken. Je laat iets van jezelf horen en het is mijn wens om dat op een positieve manier te ondersteunen.

Cursusaanbod:

 • Kleuterblokfluit
  Al vanaf 5 jaar kunnen kinderen blokfluit leren spelen. Aan de hand van korte liedjes leren ze de muzieknoten die ze met hun linkerhand kunnen spelen. Ze kunnen al snel de G, A, B, C en D lezen en spelen. De leerlingen krijgen een begeleidings-CD en na iedere les ook de muzieknotatie van de nieuwe liedjes mee naar huis zodat ze ook thuis trots voor kunnen spelen.
  Op het einde van de cursus kunnen de leerlingen optreden op het leerlingenconcert.
 • Korte Blokfluitcursus
  In het voorjaar wordt er een korte cursus georganiseerd. Ideaal om te ervaren hoe de muzieklessen gaan en of het kind er plezier aan beleefd.
  Op het einde van de cursus kunnen de leerlingen optreden op het leerlingenconcert.
  Voor kinderen vanaf groep 3.
 • Blokfluit – Beginners
  Voor kinderen van groep 3 tot en met groep 5.
  Je leert alle noten op de blokfluit spelen en leert het notenschrift begrijpen. Hiervoor gebruiken we het leuke boek “ik en mijn blokfluit – deel 1”. Thuis kun je oefenen met de begeleidings-CD.
  Deze lessen kunnen een vervolg zijn op het blokfluiten voor 5-jarigen of de Korte Blokfluitcursus, maar ook zonder deze voorkennis mag je aan deze lessen deelnemen. Je krijgt elke week een half uur les in een klein groepje.
  Op het einde van het schooljaar mag je optreden tijdens het jaarlijkse leerlingenconcert.
 • Blokfluit – Gevorderden
  Heb je het afgelopen schooljaar blokfluitles gehad en vind je het leuk om nog een jaartje door te gaan, dan kan dat! We leren de liedjes spelen uit “ik en mijn blokfluit – deel 2”. Je leert ook veel Sinterklaas- en Kerstliedjes.
  Ook nu krijg je elke week een half uur les in een klein groepje.
 • Blokfluit – Individuele les
  Je krijgt wekelijks 20 minuten individuele les. De gehele les is afgestemd op de muzikale en persoonlijke ontwikkeling van het kind.

In de lessen gebruiken we de blokfluiten van Moeckmoeck 1025. Deze blokfluiten hebben een mooie klank. Door de Duitse en enkele boring is het makkelijk om de lage D en C goed te spelen.
Heb je thuis al een goede blokfluit, dan kan die ook gebruikt worden!

Wat heb je nodig om blokfluit te leren spelen?

 • Blokfluit MOECK: 1025 FLAUTO 1, of een vergelijkbare goede blokfluit
 • “Methode voor sopraanblokfluit: Ik en mijn blokfluit Deel 1” voor de Beginnerscursus
 • Een muziekstandaard
 • Een goede motivatie om ook thuis te oefenen
 • Betrokken ouders die thuis de kinderen op een prettige manier weten te motiveren