TCG

P1010545Mijn naam is Hilde Desmet. Ik ben in 1975 geboren in België en woon sinds 1997 in Nederland. Ik ben getrouwd met Mark Achten en ben moeder van Lars.

Sinds 2000 heb ik vele buitenlandse reizen gemaakt waarbij ik in aanraking kwam met het ontvangen en geven van verschillende soorten massages en met het beoefenen van tai chi en Qi gong. Ik heb mogen ervaren dat mijn gezondheid hierdoor verbeterde. Dit heeft me doen besluiten aan het OTCG in Antwerpen Acupunctuur, Tuina en Medische Qi Gong te studeren met specialisaties in acupunctuur bij borstvoedingsproblemen, ooracupunctuur en kindertuina.
In 2006 heb ik stage gelopen op de Tuina-afdeling van een ziekenhuis in Ji’nan (China) dat een onderdeel is van de Shandong University of Traditional Chinese Medicine. Hier heb ik kunnen ervaren hoe de Chinese behandeltechnieken toegepast worden in de praktijk.
De Westerse Medische Basiskennis heb ik gevolgd bij Het Reguliere Lijf in Velp. Ik heb bij verschillende leraren in Nederland, België en China Qi gong gevolgd en geef zelf sinds 2009 Qi gong les.

Naast mijn TCG-praktijk heb ik een muziekpraktijk waar ik vanuit mijn passie dwarsfluit, piano en blokfluit doceer. Ik ben opgeleid tot Muziektherapeut, Docerend Musicus Dwarsfluit en Docent AMV en SamenZang.