Qi Gong

mannetje nieuwe kleur websiteWat betekent Qi gong?

Qi gong betekent ‘werken met energie’. Het bestaat uit eenvoudige bewegingen die vloeiend herhaald worden. Bij het uitvoeren van de oefeningen is er aandacht voor een juiste houding, een goede ademhaling en een goed voorstellingsvermogen zodat zowel geest als lichaam in balans komen en er energie opgebouwd wordt. Qi gong is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Voor wie is Qi gong?

Qi gong is voor iedereen toegankelijk. Wanneer er fysieke beperkingen zijn kunnen de oefeningen ook zittend uitgevoerd worden. Door mijn uitgebreide achtergrond binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde kan ik de oefeningen aanpassen aan individuele wensen, bijvoorbeeld bij lichamelijke ongemakken.

Wat kan Qi gong voor iemand betekenen?

Het beoefenen van Qi gong brengt je lichaam en geest in balans, het versterkt je immuunsysteem, bouwt je energie op en brengt je in het hier en nu. Cursisten ervaren onder andere vermindering van stress, verlichting van RSI-klachten, minder hinder van hooikoorts en een verbeterde weerstand.

Lesvorm

De lessen worden gegeven in een kleine groep zodat er voor iedereen voldoende aandacht is. U kunt te allen tijde instromen in de lessen.
Mocht je interesse hebben in individuele lessen, neem dan contact op.

Lesdagen

Kijk bij ‘agenda’ in het menu voor de meest actuele lestijden.
Aanmelden kan via het contactformulier. Heeft u interesse in de les maar staat er geen gepaste lestijd bij, neem dan contact op.

Lesgeld

10 euro per les. Het lesgeld wordt aan het begin van de les voldaan.

Locatie
  • Johan van Kleefstraat 12 in Molenhoek.
  • Rijksweg 2 A in Molenhoek – bij Harry van Lent.

De lessen gaan buiten door in de open lucht.

Kledingadvies

Het is belangrijk makkelijk zittende kleding te dragen die aangepast is aan het weertype. De schoenen kunnen het beste een platte zool hebben.