Qi Kids

mannetje nieuwe kleur websiteAls muziekdocent heb ik het voorrecht kinderen individueel te mogen begeleiden. In de muziekles werk ik behalve aan het leren van de notatie en het bespelen van een instrument ook met de persoonlijkheid van het kind. Ik probeer de kinderen te laten groeien in hun zijn en dat via hun instrument te laten horen.

Het valt me de laatste jaren meer en meer op dat mijn leerlingen al in de basisschool met stress door het leven gaan. Het is mijn wens om via Qi Kids meer kinderen te bereiken en hen een rustpunt aan te bieden, samen Qi gong te beoefenen en de positieve werking ervan te laten ervaren.

Voor wie is Qi Kids?

Qi Kids is voor alle basisschoolkinderen!
Er gebeurt veel in het leven van een kind. Kinderen groeien op in een jachtige maatschappij waarbij veel van hen wordt verwacht. Kinderen die het moeilijk vinden zich staande te houden, zullen zeker baat hebben bij het beoefenen van Qi Kids! Ze komen met beide benen op de grond te staan en ervaren innerlijke rust. Ze vinden hun innerlijke kracht terug die ook ver buiten de les meegedragen wordt. Het bewust bewegen brengt hen balans.

Wat doen we bij Qi Kids?

In een klein groepje voeren we rustige, korte oefeningen uit die we een paar keer herhalen. Je kan het ‘bewust bewegen’ noemen. Oefeningen waarbij we met de voeten stevig op de grond leren staan, weg van de gedachtes in ons hoofd. We worden ons bewust van de bewegingsmogelijkheden van ons lichaam door alle gewrichten met aandacht te draaien.

We hebben oefeningen om rustig te worden, om energie te krijgen, om leuke en minder leuke emoties te verwerken, om de energie in ons lichaam goed door te laten stromen, …

Als afsluiting van de les masseren we onszelf. Door het kneden of rustig bekloppen van ons lichaam laten we energie door ons lichaam stromen en leren we de grenzen van ons lichaam kennen.

Iedereen mag de oefeningen op zijn manier doen en lekker zichzelf zijn. Het is belangrijk dat we plezier hebben in het bewust bewegen. We gaan niet met elkaar vergelijken en gaan met respect met elkaar om.

Ben je als ouder benieuwd wat we in Qi Kids doen? Dan ben je welkom om een Qi gong les voor volwassenen te volgen. Kijk in de agenda voor de lesmomenten en neem contact op zodat we een les kunnen plannen.

Wat kan Qi Kids voor je betekenen?

Qi Kids beoefenen:

 • brengt je ontspanning
 • helpt je minder piekeren
 • geeft je meer zelfvertrouwen
 • helpt je beter slapen
 • helpt je beter te concentreren
 • geeft je meer energie
 • leert je jezelf graag te zien
 • brengt je in balans
 • geeft je lichaamsbewustzijn
 • verbetert je coördinatievermogen
 • versterkt je immuunsysteem
 • vermindert astma en allergiereacties
 • help bij ADD en ADHD
 • versterkt je lichaam en geest

Gerd Brolin heeft een onderzoek gedaan naar het effect van Qi Gong op school.

Lesvorm

De lessen worden gegeven in een klein groepje zodat er voor iedereen voldoende aandacht is.
Een Qi Kids les voor kinderen duurt 60 minuten.
Indien gewenst kan er individueel les gegeven worden.

Lesdag

Maandag 3 oktober start de eerstvolgende Qi Kids.
Aanmelden kan via het contactformulier

Als je les wilt op een andere dag, laat het me dan weten. Bij voldoende belangstelling kan Qi Kids ook op een ander moment opgestart worden.

Lesgeld

25 euro voor 4 lessen
Het lesgeld dient aan het begin van de lessen betaald te worden.

Locatie

Johan van Kleefstraat 12 in Molenhoek

Kleding

Je kan het beste makkelijk zittende kleding dragen en schoenen met een platte zool.